Maaike van Broekhoven 

Wie ben ik

Van oorsprong ben ik verpleegkundige-a maar rolde al snel de kraamzorg in.
Ik heb dat met veel plezier 15 jaar gedaan omdat ik de begeleiding van het gezin in hun proces naar ouderschap op een zo'n natuurlijk mogelijke manier en tevens een manier die bij hun past zo belangrijk vond. Met name de begeleiding naar het goed op gang brengen van borstvoeding. Ik leerde als snel dat het niet altijd gemakkelijk ging en ben dan ook altijd op zoek naar een betere manier om moeders te begeleiden. Ik ben lactatiekundige IBCLC sinds 2001. Ik heb twee zonen aan de borst zelf gevoed. Ook ik had problemen. Ze gedijde niet zo goed, deed het pijn en had ik borstontsteking.
Bij borst-en flesvoeding problemen is nu wereldwijd 20 jaar de diagnose strakke tongriem weer terug  Voor de komst van kunstvoeding werd routinematig geknipt, maar is waarschijnlijk doordat kunstvoeding een goede vervanger werd langzamerhand niet meer naar gekeken door de arts of verloskundige. Soms is een beoordeling door een specialist wel raadzaam omdat klachten door verminderde beweeglijkheid van tong en lip veelzijdig en langdurig kunnen aanhouden als je niet behandeld.

Steeds blijft de beslissing om een advies op te volgen bij de ouders zelf. Zij kennen hun kindje het beste en ook wat het beste bij hun past. Steeds wil ik mijn cliënten daar in ondersteunen.

Vraag gerust een korte vraag via whatsapp of e-mail. 06-10852588